Newsletter

Newsletter

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe workshops, opleidingen en special events...

Mindwise Logo

  • Geert De Bolste

één van de meest ervaren hondengedragsbegeleiders van Vlaanderen

Geert De Bolster (°64) is niet alleen één van de meest ervaren hondengedragsbegeleiders van de lage landen maar ook een man met een visie. Zelf deelde hij al het leven met meer dan 20 honden. Daarnaast mocht hij al meer dan 10000 gezinnen helpen en begeleiden. Geert De Bolster doet waar hij voor staat en staat voor wat hij doet. Lees even mee.

Hondengedragsbegeleider vanaf het eerste uur

Liefde en passie
Op zestienjarige leeftijd begint Geert met honden te werken. Al snel besluit hij dat dit zijn beroep wordt. Als één van Vlaanderens pioniers trekt hij de kaart van 'professionele hondengedragsbegeleider'.

Ervaring en studie
Geert bundelt jarenlange ervaring en verwierf zo een niet te evenaren kennis over honden. In de loop der jaren bezocht hij talrijke workshops en cursussen in binnen- en buitenland. Maar het meest van allemaal leert Geert van alle honden waarmee hij mag omgaan, van de interactie tussen hond en mens en van de connectie die hij met allen maakt.

Het carrièrepad van Geert
1986 - start praktijk hondengedragsbegeleiding.
1996 - mede grondlegger van de beloningsgerichte training en opvoeding in Vlaanderen (auteur van het boek 'uw hond trainen en opvoeden'). Ontwikkeling eerste opleiding voor hondengedragsbegeleiders i.s.m. Syntra Vlaanderen (toen Vormingsinstituut).
1997 - Organisatie opleiding voor hondengedragsbegeleiders (hondeninstructeur - opvoeder en hondengedragstherapeut - later specialist probleemgedrag)in eigen beheer -  eigen quality label
Ontwikkeling van beloningsgerichte trainingsprogramma's voor sporthonden (IPO), en diensthonden (blindengeleidehonden, speurhonden).
2009 - ontwikkeling eigen trainingsmethode - De Connectiemethode (bijhorend DVD en boek).
2013 - de connectiemethode evolueerde van een trainingsmethode naar een op mindfulness gebaseerde communicatiemethode. Geert werd personal coach voor de mens en diens hond.
Oktober 2018 - Release nieuwe boek "je hond opvoeden met de connectiemethode".

Media
Huis hondendeskundige bij VTM
TV-programma's: Vinger aan de poot, Superhond, De hond de baas, Het zal je hond maar zijn - format eigen idee.

Doorgeven van kennis en inzicht

Geert ziet het als een roeping om kennis en inzichten over het samenleven met honden te delen met enthousiaste mensen die op hun beurt hondenliefhebbers willen helpen bij het omgaan met honden.

Opvoeding van uw hond.
Individuele begeleiding bij het oplossen van probleemgedrag van uw hond.

meer info

Opleiding tot hondengedragsbegeleider.
Workshop voor professionele hulpverleners.

meer info